Optimaal rendement door continu
onderhoud van je website

Een nieuwe website laten maken is één ding, maar deze website goed laten scoren en je rendement online verhogen is iets anders. Hier wordt vaak een verkeerde perceptie gecreëerd. Een professionele website biedt een meerwaarde voor je onderneming om je online aanwezigheid te stimuleren en je branding te ondersteunen, maar een nieuwe website is echter geen garantie om meer bezoekers te genereren en je conversies te laten stijgen.

Hoezo mijn website is niet voldoende?

De score en vindbaarheid van je website is afhankelijk van allerlei factoren die onderhoud vragen. Bij het ontwikkelen van een nieuwe website, houdt ons team steeds rekening met allerhande opties die de score van je website in zoekmachines beïnvloeden. Door een steeds veranderende markt en een verandering in zoekverkeer van potentiële klanten is het echter belangrijk om op regelmatige basis je website te onderhouden door een check-up.

Wat kan je zelf doen?

Je kan om te beginnen zelf aan de slag door de algemene informatie op je website up-to-date te houden zoals: contactinformatie, openingsuren, vakantieperiodes, nieuwe collega’s, … Echter, als je echt de positie van je website wil verbeteren is nieuwe content een must.  

Je website aanvullen met nieuwe content

Google is continu bezig met het indexeren van nieuwe informatie om jouw positie en de positie van je concurrenten in de zoekresultaten te bepalen. Nieuwe content is daarbij een troef. Bovendien is alle mogelijke informatie tegenwoordig online beschikbaar en gaan mensen online vergelijken en afwegen. Zorg ervoor dat je website steeds up-to-date is door het aanvullen van: projecten, producten, realisatie, foto’s, nieuwsitems, uitbreiding van diensten en aanvulling van veelgestelde vragen.

Het schrijven van nieuwe content is een goed begin, maar is helaas niet voldoende. Deze content dient potentiële klanten naar je website te lokken door hen te triggeren en idealiter aan te zetten tot het genereren van een conversie. Maar hoe doe je dat nu precies? Het is daar waar Innomedio de nodige ondersteuning biedt.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Welke extra's biedt een webbureau?

Innomedio kijkt verder dan enkel en alleen het schrijven van een tekst. Onze content specialisten creëren doelgerichte communicatie voor jouw potentiële klant die ondersteund is door de expertise van jouw onderneming, onze technische kennis en SEO troeven. Op deze manier zal je nieuwsbericht, blogitem of referentie niet enkel een betere positie behalen, maar ook de bezoekers op je website triggeren om een actie uit te voeren.

SEO-audit met technische ondersteuning

Het onderhouden van je website is van cruciaal belang om nieuwe potentiële klanten aan te trekken en je concurrenten een stap voor te zijn. Het schrijven van nieuwe content is echter niet voldoende. Tijdens onze check-up voorzien wij steeds een SEO-audit van jouw website met technische ondersteuning en een aanvulling van nieuwe content die onderbouwd is met SEO troeven om je positie in Google te verbeteren.

We merken dat bij een SEO-audit de technische ondersteuning vaak wordt vergeten en dat is waar een samenwerking tussen onze content specialisten en developers een unieke oplossing biedt. We gaan samen aan de slag om de positie van de je website in kaart te brengen én te verbeteren door:

  • Het optimaliseren & aanvullen van metagegevens
  • Het opnemen van nieuwe relevante zoektermen
  • De laadsnelheid van je website te controleren & verbeteren
  • Controle op indexering & sitemap
  • Optimalisatie van urlstructuur linkbuilding
  • Advies over verdere optimalisatie & interessante kanalen voor je doelgroep

Bovendien blijf je via een check-up steeds op de hoogte van de verplichte & aangewezen technische aanpassingen zoals: GDPR-wetgeving, SSL-certificaten, Security updates nieuwsbrief inschrijvingen, Google maps aanpassingen, …

Het aanvullen van nieuwe content op je website is ook interessant om als communicatie te gebruiken op andere kanalen zoals: social media, nieuwsbrieven & social media advertising.


Geschreven door

Karen Vermeire

Karen Vermeire
Online marketeer
karen@innomedio.be
+32 (0)3 321 72 58

SEO-audit voor jouw website aanvragen?

Wij maken met plezier vrijblijvend een afspraak om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er liep iets iets mis. Probeer Opnieuw. Kijk zeker na of alle verplichte velden zijn ingevuld.