Succesvolle marketing in de bouwsector?

Anders dan in sommige sectoren is het niet gemakkelijk om online te verkopen in de bouwsector. Desondanks speelt online positionering een grote rol in de toenemende concurrerende markt. Benieuwd hoe jij jezelf kan onderscheiden? We helpen je graag! 

Sommige bouwbedrijven verkopen compacte bouwmaterialen welke gemakkelijk met de post opgestuurd kunnen worden en dus ook online verkocht kunnen worden. Hoe groter de zichtbaarheid voor het productaanbod, hoe groter de kans op een online verkoop.

Maar wat met bouwbedrijven die grote en zware producten verkopen? Ook daar is marketing onmisbaar. Denk maar aan leads of online offerte-aanvragen genereren. En vergeet bovenal niet dat 98% van de consumenten zich eerst online oriënteert alvorens een beslissing te maken of een aankoop te doen. 

Succesvolle campagnes in de bouwsector 

Akkoord, nieuwe klanten in de bouwsector vind je grotendeels door mond-aan-mondreclame. Je herkent je vast wel in "Wauw, jullie nieuwe badkamer is echt heel mooi, door wie hebben jullie die laten doen? En, tevreden van?" 

Maar voordat bovenstaande vraag gesteld wordt, wordt er (online) al heel veel inspiratie opgedaan. Je huis verbouwen is natuurlijk ook niet op 1-2-3 beslist. Mensen gaan eerst enkele maanden of zelfs jaren al dan niet bewust op zoek naar informatie, via zoekmachines, sociale media, magazines en tal van andere kanalen. 

Mensen visueel inspireren is dus de eerste stap. Jezelf onderscheiden ten opzichte van de concurrent is de volgende stap. We geven alvast enkele tips: 

  • Doe aan online mond-aan-mondreclame en toon zoveel mogelijk mooie foto's van realisaties en projecten
  • Vraag reviews of recensies aan tevreden klanten
  • Spreek mensentaal: niet iedereen begrijpt vakjargon uit de bouw
  • Praat niet over hoe goed je bent maar wel over welke problemen je kan oplossen

Bouw- & tuinhandelaar Hilfra kiest voor het 4e jaar op rij voor Innomedio

Ontdek in onderstaande video de ins en outs van het project en hoe een vlotte dynamiek voor een mooi eindresultaat heeft gezorgd.

Onze oplossingen

Door onze brede waaier aan klanten, hebben wij reeds een ruime expertise kunnen opdoen in de bouwsector. Strategisch meedenken over bedrijfsdoelstellingen en hoe we deze kunnen bereiken, vormt voor ons dan ook geen enkel probleem. Niet alleen strategisch maar ook uitvoerend ondersteunen wij jouw bedrijf van A tot Z. 

Ontdek met welke diensten wij jou kunnen ondersteunen. 

Enkele van onze succesverhalen in de bouwsector

Wij zijn trots op onze samenwerkingen en dat mag gezien worden! Benieuwd bij welke bedrijven wij een succesvolle strategie hebben ingezet? Ontdek enkele van onze referenties.

Wegens succes verlengd: derde strategie voor trouwe klant

Hilfra

Goed, beter, best. De voorbije twee jaren mochten wij de digitale strategie van Hilfra uitwerken. De resultaten van het eerste jaar waren goed, die van het tweede jaar nog beter. De verwachtingen voor het derde jaar lagen dus hoog, maar zo hebben we het graag.

Bekijk case
Verdubbeling - en meer - van websiteresultaten

Zonweringspecialist uit de Kempen

De website van onze klant, een zonweringsspecialist uit de Kempen, behaalde vroeger niet de gewenste resultaten. Daarom besloot het bedrijf – met onze hulp – in te zetten op online marketing. En met succes, want samen maakten we het mooie weer.

Bekijk case
Online boost voor veiligheids- & automatisatiespecialist

V.D.M. Security

Wat hebben wij als digital agency gemeen met een specialist in veiligheids- en automatisatiesystemen? We weten allebei van aanpakken. Er was dan ook meteen een klik toen V.D.M. Security ons vroeg om zijn diensten online beter te laten presteren.

Bekijk case

Waarom Innomedio?

Klanten uit de bouwsector willen volledig ontzorgd worden zodat zij juist meer tijd hebben om zich op klanten of andere belangrijke taken te focussen. Dit maakt dat ze nood hebben aan een vaste contactpersoon die duidelijk en transparant communiceert én waarop ze kunnen vertrouwen. 

Innomedio kan u zo'n partnership bieden. Met meer dan 10 jaar ervaring, bieden wij een ruime expertise op digitaal vlak. Van development tot strategische marketing en communicatie, wij ondersteunen uw bedrijf van A tot Z. 

Klaar voor een langetermijn samenwerking? Wij ook! 

Meer over Innomedio

Innomedio BV

Steenovenstraat 2
2390 Malle


+32 (0)3 321 72 58
info@innomedio.be

BE 0816 906 977
Antwerpen, afdeling Antwerpen

Routebeschrijving

Klaar om jouw omzet te boosten?

Neem contact op met onze digitale experts en ontdek waar wij jou mee kunnen helpen! 

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er liep iets iets mis. Probeer Opnieuw. Kijk zeker na of je alle verplichte velden hebt ingevuld.
We bewaren je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid