Marketing voor webshops: een verplicht huwelijk

Een degelijke webshop wordt niet in één dag gebouwd. Integendeel: wie e-commerce ziet als een webshop online zetten en (snel) producten verkopen heeft maar half het begrip begrepen. Jouw online shop écht doen scoren vraagt een flinke portie webshop marketing. Wij helpen je hier graag mee. Ontdek snel hoe!

Een webshop starten Jouw webshop laten scoren

Een webshop starten in een online tijdperk

COVID-19 heeft de online verkoop doen boomen als nooit tevoren en consumenten spenderen meer dan ooit tijd online. Verschillende fysieke winkels hebben jammer genoeg hun deuren moeten sluit, met als gevolg dat e-commerce voor veel ondernemers een grote hulp is geweest om hun hoofd boven water te houden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het winkelgedrag van consumenten enorm is veranderd, wat vooral betekent dat e-commerce ook op lange termijn een grote rol zal blijven spelen.

Tijd om een nieuwe markt aan te snijden dus! Heb jij een webshop of ben je van plan een webshop te starten? Onze webdevelopers en -designers bespreken graag met jou hoe jij je webshop opgebouwd wil zien. Wij passen ons met plezier aan aan jouw specifieke noden. Al onze webshops  zijn bovendien gebruiksvriendelijk en conversiegericht, want we hebben tenslotte allemaal een gezamelijk doel: een webshop die verkoopt.

Maak een afspraak

Doelgerichte e-commerce marketing

Nogmaals, om een webshop écht te laten scoren heb je een doelgerichte marketingstrategie nodig. Pas wanneer je hebt bepaald wat je doelstellingen zijn, kan je relevante acties opzetten om deze doelen te behalen. Bovendien kan je met een webshop écht concreet rendement berekenen: hoeveel heb ik geïnvesteerd en hoeveel heb ik eruit gekregen? Deze gegevens halen we in een mum van tijd uit Google Analytics. 

Webshop marketing

Een webshop biedt heel wat mogelijkheden voor leuke marketingacties. Zo zijn er meer kanaalmogelijkheden om te adverteren dan een gewone website. Denk bijvoorbeeld aan de betaalde productadvertenties via Google Shopping. Deze verschijnen meteen bovenaan het zoeknetwerk en beantwoorden rechtstreeks de zoekopdracht van de gebruiker. Alsook via Facebook & Instagram kan je jouw producten online verkopen.

Heb je veel websitebezoekers maar converteren zij niet? Dan is retargeting een goede optie. Via gepersonaliseerde advertenties en nieuwsbrieven kan je bijvoorbeeld winkelmandverlaters opnieuw benaderen of verjaardagsmails met kortingen sturen. 

Blijven optimaliseren en bijsturen is tenslotte de boodschap. Via concrete rapportages en opvolgingen krijg jij net als ons inzicht in jouw webshopbezoekers via Google Analytics & Hotjar. Zo kunnen we steeds kort op de bal spelen en bekijken wat voor jou en je doelgroep werkt. 


Starten met een webshop?

Ben je overtuigd van de mogelijkheden van e-commerce en e-commerce marketing? Wil je starten met een webshop of wil je jouw huidige webshop laten scoren? Wij helpen jou graag met jouw project. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er liep iets iets mis. Probeer Opnieuw. Kijk zeker na of alle verplichte velden zijn ingevuld.
We bewaren je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid
Jens joosen

Jens Joosen
Zaakvoerder
info@innomedio.be
+32 (0)3 321 72 58