Marketing & e-commerce: een verplicht huwelijk

Een degelijke webshop wordt niet in één dag gebouwd. Integendeel: wie e-commerce ziet als een webshop online zetten en (snel) producten verkopen heeft maar half het begrip begrepen. Jouw online shop écht doen scoren vergt echter heel wat inspanning. Wij helpen je hier graag mee. Ontdek snel hoe!

Een webshop starten Jouw webshop laten scoren

Wat is e-commerce?

E-commerce staat letterlijk voor het online kopen en verkopen van handel of goederen. Als we de term ruimer gaan bekijken, weten we echter dat dit niet alleen over de transacties zelf gaat. Uiteraard heb je allereerst een webshop nodig om te kunnen verkopen online.  Daarnaast moet je ook rekening houden met de handelingen na de transactie zoals het inpakken van het product en de levering aan huis. Maar ook de processen die tot de transactie leiden, zoals communicatie of marketing, behoren tot de term e-commerce.

Een webshop starten

COVID-19 heeft de online verkoop doen boomen als nooit tevoren en consumenten spenderen meer dan ooit tijd online. Verschillende fysieke winkels hebben jammer genoeg hun deuren moeten sluit, met als gevolg dat e-commerce voor veel ondernemers een grote hulp is geweest om hun hoofd boven water te houden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het winkelgedrag van consumenten enorm is veranderd, wat vooral betekent dat e-commerce ook op lange termijn een grote rol zal blijven spelen.

Tijd om een nieuwe markt aan te snijden dus! Heb jij een webshop of ben je van plan een webshop te starten? We helpen jou niet alleen met het design van een mooie webshop. We maken deze ook gebruiksvriendelijk én conversiegericht want uiteindelijk telt er maar één ding: verkopen.

Maak een afspraak

Doelgerichte e-commerce marketing

Nogmaals, om een webshop écht te laten scoren heb je een doelgerichte marketingstrategie nodig. Pas wanneer je hebt bepaald wat je doelstellingen zijn, kan je relevante acties opzetten om deze doelen te behalen. Bovendien kan je met een webshop écht concreet rendement berekenen: hoeveel heb ik geïnvesteerd en hoeveel heb ik eruit gekregen?

Webshop marketing

Een webshop biedt heel wat mogelijkheden voor leuke marketingacties. Zo zijn er meer kanaalmogelijkheden om te adverteren dan een gewone website. Denk bijvoorbeeld aan de betaalde productadvertenties via Google Shopping. Alsook via Facebook & Instagram kan je jouw producten online verkopen.

Heb je veel websitebezoekers maar converteren zij niet? Dan is retargeting een goede optie. Via gepersonaliseerde nieuwsbrieven kan je bijvoorbeeld winkelmandverlaters opnieuw benaderen of verjaardagsmails met kortingen sturen. 

Blijven optimaliseren en bijsturen is tenslotte de boodschap. Krijg inzicht in jouw webshopbezoekers via Google Analytics & Hotjar. Je zal al snel merken wat voor jou en je doelgroep werkt. 


Starten met e-commerce?

Ben je overtuigd van de mogelijkheden van e-commerce? Wil je starten met een webshop of wil je jouw huidige webshop laten scoren? Wij helpen jou graag met jouw project. Laat onderstaand je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er liep iets iets mis. Probeer Opnieuw. Kijk zeker na of alle verplichte velden zijn ingevuld.
Jens joosen

Jens Joossen
Zaakvoerder
info@innomedio.be
+32 (0)3 321 72 58