Webdevelopment & online marketing op basis van digitale strategie

Om de online aanwezigheid en het aantal leads voor IT-bedrijf Comitor te verhogen, creëerde Innomedio een onderbouwde digitale strategie. Hiervoor ging ons team van specialisten eerst aan de slag met een uitgebreid onderzoek. De uitkomst? Een aantrekkelijke & interactieve website met een duidelijk beeld over de aanpak, USP’s en IT-dienstverlening dat Comitor aanbiedt én een sterkere online aanwezigheid.

Over Comitor

Geen overkill aan nodeloze producten, geen vaste contracten, geen vooraf betaalde uren maar een eenvoudige, transparante en integere aanpak, dat is waar Comitor voor staat. Met hun Freedom of Technologie-aanpak zorgt Comitor voor een proactieve IT-dienstverlening bij meer dan 500 kmo-klanten in de provincie Antwerpen. Daarnaast werd in 2019 IT-bedrijf Trinsy overgenomen door Comitor. Met Trinsy mikt Comitor op kleinere kmo’s in en rond Malle en biedt het een meer gestandaardiseerde dienstverlening. Dit in tegenstelling tot Comitor, dat eerder IT-diensten op maat biedt aan grotere kmo’s.

Wat we deden

Digitale strategie, Webontwikkeling, Online marketing

Bezoek comitor.be

Onderbouwde digitale strategie voor online communicatie

Comitor heeft drie duidelijke doelstellingen:

  1. Meer naamsbekendheid in de provincie Antwerpen verwerven
  2. Meer aanvragen voor IT-dienstverlening via de website
  3. Meer personeel, met name senior IT-engineers aanwerven

Met deze doelstellingen gingen onze specialisten aan de slag en vertaalden zij deze naar concrete online acties. De huidige doelgroep en markt werden geanalyseerd om de online aanwezigheid een boost te geven. Het resultaat? Een voorstel voor twee nieuwe, gebruiksvriendelijke websites en online marketing acties om de doelstellingen te realiseren.

Google resultatenpagina SEO

Aantrekkelijke website, met creatieve en uitnodigende communicatie

De IT-wereld is voor vele mensen ingewikkeld en vooral technisch. Vele IT-bedrijven brengen dan ook droge stof met zich mee op vaak niet-aantrekkelijke websites. Onze webdesigner en -developers beslisten hier ander over. Hun aanpak: de werkwijze van Comitor meer visualiseren en een duidelijke focus leggen op het soort dienstverlening dat het It-bedrijf aanbiedt. De USP’s van beide IT-partners werden daarnaast duidelijk naar voorgebracht om zo ook sollicitanten aan te trekken. Zo ontwikkelden we een creatieve, aantrekkelijke en interactieve website voor zowel Comitor als Trinsy.

Relevante targetting met online marketing acties

Naast het ontwikkelen van nieuwe websites, zorgt Innomedio ook voor verschillende online marketingacties. Onze online marketeers stelden onder meer Google Ads campagnes met een relevante targetting op. Het doel: meer visibiliteit op Google creëren alsook de naamsbekendheid en de USP’s van Comitor in de kijker zetten.

Daarnaast werden bestaande SEO-landingspagina’s overgenomen en geïmplementeerd op de nieuwe website. Om meer leads, klanten en sollicitanten aan te werven werd er ook e-mailmarketing opgenomen in de marketingmix van Comitor en worden er regelmatig nieuwsbrieven verstuurd naar de juiste doelgroep.

Download: Digitale B2B-strategie - hoe begin je eraan?

Leveren je marketinginspanningen niet voldoende leads op? Heb je het gevoel dat mogelijke klanten de weg naar je website of bedrijf niet vinden?

In deze whitepaper maak je kennis met online B2B-marketing. Je ontdekt hoe je sales en marketing bij elkaar brengt. Daarnaast leer je hoe je met een B2B-marketingfunnel een doelgroep dat je bedrijf niet kent omvormt naar warme leads die klaar zijn voor een samenwerking.

Geen eenvoudige klus, maar dankzij een duidelijk stappenplan ben je klaar om zelf aan de slag te gaan.

Download deze gids

Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties