Marketingtraject met straffe SEO voor een betere positie en meer websiteverkeer

Onze klant Contactlens Studio helpt haar klanten om terug beter te zien. Maar zelf zag de oog- en lensspecialist ook graag wat meer. Zo wilde het bedrijf haar aantal websitebezoekers en afspraakaanvragen zien stijgen. Een straf marketingtraject op maat met veel aandacht voor SEO is ons antwoord.

Over Contactlens Studio

Contactlens Studio is collectief van oog- en lenzenspecialisten uit Antwerpen. Het bedrijf helpt haar klanten met contactlenzen op maat en voert o.a. oogmetingen, contactlenscontroles en lensaanpassingen uit.

Wat we deden

Digitale strategie & SEO

Bezoek Contactlens Studio

Uitgebreide SEO-audit

Toen Contactlens Studio naar ons kwam, was meteen duidelijk wat het bedrijf met haar online marketing wilde bereiken: meer bezoekers naar de website krijgen dankzij een betere positie in Google met het oog op meer en kwalitatievere afspraken. 

We voerden een uitgebreide SEO-audit uit op de website van Contactlens Studio. Hierin namen we alle inhoudelijke en SEO-technische aspecten van de website onder de loep. Zo analyseerden we het organisch verkeer naar de websitepagina’s en de zichtbaarheid ervan in Google. Hieruit bleek al snel dat er heel wat optimalisaties nodig waren om websiteverkeer en conversies (afspraken) te verbeteren.

Onderbouwde contentstrategie & -optimalisatie

Op basis van de resultaten van de SEO-audit stelden we een onderbouwde contentstrategie op. Deze focust op drie grote zaken: de zichtbaarheid van de website in Google, de inhoud van de website en de conversiemogelijkheden op de website.

Een hogere plaats in de resultatenpagina’s

Een hogere plaats in de resultatenpagina’s

Om de zichtbaarheid van de website te verbeteren (en meer bezoekers naar de website te krijgen), voerden we eerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit. Hierin verzamelden we alle relevante zoekwoorden voor de diensten van Contactlens Studio. Door deze zoekwoorden vervolgens te implementeren in de bestaande en in nieuwe website content, kunnen we de positie in Google verbeteren en meer verkeer naar de website genereren.

Duidelijke & actiestimulerende content

Eens op de website willen we dat bezoekers natuurlijk ook de gewenste acties ondernemen (afspraken maken). Daarom maakten we de inhoud van de Contactlens Studio-website ook meer actiestimulerend. Met extra conversiemogelijkheden en informatieve content krijgen klanten niet alleen een beter overzicht van iedere dienst maar kunnen zij ook nog op iedere pagina een afspraak maken. Win-Win! 

Maandelijkse opvolging & kwartaalrapportages

De optimalisaties voor Contactlens Studio staan op het moment van schrijven al enkele weken online. Het komende jaar worden de resultaten maandelijks van kortbij opgevolgd en bundelen we deze per kwartaal. Zo kunnen we enerzijds de resultaten per kwartaal met Contactlens Studio overlopen en verdere adviezen geven. Anderzijds kunnen we zelf tussentijdse aanpassingen maken en de digitale strategie bijsturen indien nodig.

De eerste positiestijgingen worden zichtbaar

Intussen kunnen we al een aantal resultaten waarnemen van onze marketingacties voor Contactlens Studio. Zo zien we al een stijging in websitebezoekers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook zagen we al een mooie stijging in het aantal vertoningen voor de pagina's die op basis van de SEO-audit geoptimaliseerd werden. Op deze werden relevante zoektermen verwerkt en daar kunnen we nu al de eerste vruchten van plukken. We zien ook al van enkele van deze pagina's de eerste positiestijgingen in Google. 

Een andere belangrijke doelstelling voor Contactlens Studio was het genereren van meer en kwalitatievere afspraken. Ook hier zien we al een positieve evolutie. Vooral via organisch verkeer zien we dat het aantal conversies onlangs 25% gestegen was tegenover de vorige periode. 

We blijven onze acties opvolgen en de resultaten analyseren en kijken al uit naar de volgende resultaten. 


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties