Innovatieve webapplicatie voor verwerking werfinformatie

Voor bouwonderneming Dego bvba ontwikkelde Innomedio een progressive web app (PWA). Met deze innovatieve webapplicatie kan de bouwfirma eenvoudig alle werfinformatie digitaal bijhouden én verwerken.

Over Dego bvba

Bouwonderneming Dego bvba werd in 1989 opgericht door Willy De Gruyter. Het bouwbedrijf groeide in enkele jaren tijd uit tot een gerespecteerde firma met meerdere teams bestaande uit werknemers en arbeiders. Dego bvba bouwt en verbouwt woningen, villa’s, appartementen, winkels … in uiteenlopende bouwstijlen. De bouwfirma is voornamelijk actief in de provincie Antwerpen en is daar ook een gevestigde waarde.

Wat we deden

Ontwikkeling Progressive Web App

Bezoek onze diensten

Werfinformatie digitaal bijhouden & verwerken

Voor de samenwerking met Innomedio kampte bouwfirma Dego bvba met een probleem: alle aanwezigheden van arbeiders, werftaken en -materialen werden op papier bijgehouden. Dit was niet enkel zeer tijdrovend, maar bracht ook veel administratief werk met zich mee.

Dego bvba ging op zoek naar de juiste digitale partner en Innomedio bood een passende oplossing: een progressive web  app waarbij het bouwbedrijf alle werfinformatie digitaal kan bijhouden en verwerken.

Een progressive wat?

Om ervoor te zorgen dat Dego bvba alle informatie van zijn werven correct kan bijhouden creëerde Innomedio een progressive web app, ook wel gekend als een PWA.

Maar wat is dat juist, zo’n PWA? Een PWA kan je vergelijken met een website die werkt als een mobiele app. Het is een veilige webapplicatie dat geschikt is voor alle gebruikers, ongeacht welke browser of type apparaat ze gebruiken. Bovendien wordt een PWA meestal op maat gemaakt en heeft het dus vaak dezelfde functionaliteiten als een mobiele applicatie.

Progressive Web App op maat

In het online platform (PWA) dat we voor Dego ontwikkelden, kunnen de werfleiders dagelijks aanwezigheden van arbeiders bijhouden. Ze kunnen bovendien ingeven welke arbeider op welke werf heeft gewerkt en welke taken ze hebben uitgevoerd.

Elke werfleider kan ook materialen toevoegen en aangeven hoeveel en welke materialen ze op hun werf nodig hebben en hoeveel dit kost.

Gebruiksvriendelijk design

Om dit proces voor de werfleiders zo eenvoudig mogelijk te maken, zorgden we voor een gebruiksvriendelijk design. Daarnaast zien werfleiders enkel werven en taken waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Zo kunnen ze snel en correct alle werfinformatie ingeven.

Installatie door Innomedio

Om de webapplicatie voor elke werfleider toegankelijk te maken, heeft Dego bvba voor elke werfleider een tablet voorzien. Innomedio zorgde voor de installatie van de PWA op elke tablet.

Rapportage & correcte nacalculatie

De PWA die Innomedio voor Dego bvba ontwikkelde is niet enkel handig voor werfleiders, maar ook voor het administratief personeel en hoger management. De webapplicatie is tijdbesparend aangezien alle werfinformatie digitaal wordt bijgehouden en verwerkt. Bovendien is er ook minder kans op fouten.

Uitgebreide rapportage met filters

De webapplicatie biedt de optie voor een uitgebreide rapportage met heel wat filters. Zo kunnen gebruikers een uurinschatting vergelijken met de werkelijk gepresteerde uren. Bovendien is het mogelijk om werkuren van bepaalde taken per periode te vergelijken (bijvoorbeeld winter versus zomer). Dit is vooral handig voor de nacalculatie en helpt Dego bvba om in de toekomst correctere uurinschattingen te geven.


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties