Mooie websiteprestaties na vernieuwd marketingtraject

Een vragende klant in 2018, een tevreden klant in 2022. Na de ontwikkeling van zijn website startte elektronicaspecialist E.D.&.A ook bij ons met marketingtraject op maat. De inhoud? Een digitale strategie, SEO en SEA. De resultaten? Die spreken voor zich.

Over E.D.&A.

E.D.&A. levert al meer dan 40 jaar elektronische besturingen voor apparaten en machines. Het bedrijf ontwerpt en produceert zijn eigen hardware en schrijft ook zelf de software voor zijn oplossingen. En met succes, want E.D.&A.  werd al tweemaal verkozen tot Factory of The Future.

Wat we deden

Digitale strategie, SEO & SEA

Bezoek E.D.&A.

Digitale strategie voor all-round groei

Na de ontwikkeling van zijn website in 2018, startte onze klant E.D.&A. ook met een marketingtraject. Het doel van dit marketingtraject was om meer verkeer naar – en meer conversies op – zijn website te genereren.

De basis voor het marketingtraject werd gelegd met een digitale strategie. Hierin bepaalden we – samen met E.D.&A.- de belangrijkste doelgroepen, online kanalen, acties en het budget. Na verschillende pistes verkend te hebben, besloten we in te zetten op SEO (organisch zoekverkeer) en SEA (betaalde advertenties).

SEO & internationale SEA

SEO & internationale SEA

In de eerste fase van het marketingtraject richtten we ons met SEO en SEA voornamelijk op de Belgische doelgroep van E.D.&A.. Zo optimaliseerden we enerzijds de website-inhoud om beter gevonden te worden in Google (SEO). Anderzijds creëerden we advertenties om de doelgroep op een gerichte manier buiten de website om te bereiken (SEA). Dit laatste deden we in een latere fase ook voor de internationale doelgroep van E.D.&A. met advertenties voor de Nederlandse en Duitse markt.

Constante opvolging & periodieke rapportages

E.D.&A. kreeg – zoals iedere klant bij ons – één van onze marketeers als vaste contactpersoon om zijn marketingtraject op te volgen. Deze monitort de SEA-resultaten maandelijks en optimaliseert de advertenties indien nodig. Ook de SEO-resultaten worden door onze marketeer nauwlettend opgevolgd en – samen met alle andere resultaten – gebundeld in kwartaalrapportages.

Tijdens kwartaalmeetings overlopen we alle resultaten samen met E.D.&A.. We bespreken welke acties we verder kunnen ondernemen en geven aanvullende adviezen, ook voor de online kanalen waar we (nog) niet actief op inzetten.

De belangrijkste resultaten in een notendop

En de kwartaalrapportages spreken voor zich. De voorbije jaren konden we steeds een mooie progressie voorleggen, en dat was ook in 2021 niet anders:


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties