Digitale strategie voor specialist in tweedehands meubelen

Kwaliteit aan een betaalbare prijs, dat is wat je krijgt bij Meubeldepot. Alleen kreeg de specialist in tweedehandsmeubelen zijn boodschap online nog niet zo goed verkocht. Tot wij het bedrijf de nodige digitale ondersteuning gaven.

Over Meubeldepot

Meubeldepot is een specialist in jonge en kwalitatieve tweedehandsmeubelen. Het bedrijf verkoopt tweedehandsmeubelen in bijna nieuwstaat en heeft ook een ruim aanbod elektrische huishoudtoestellen en andere interieurspullen.

Wat we deden

digitale strategie , SEA, social media marketing, e-mailmarketing & automation

Bezoek Meubeldepot

Strategie om online en fysieke verkoop te boosten

Tweedehands meubelen verkopen is geen gemakkelijke opgave. Maar met onze digitale ondersteuning wilde Meubeldepot die opgave niet uit de weg gaan.

Samen met het bedrijf werkten we een digitale strategie uit om zowel de online verkoop als fysieke verkoop een boost te geven. De concrete uitdagingen? Meer naamsbekendheid genereren, meer productreservaties ontvangen op de webshop en meer bezoekers naar de fysieke winkel krijgen.

Kwalitatieve content, advertenties & meer

Kwalitatieve content, advertenties & meer

Om de drie bovenvermelde uitdagingen aan te pakken, stelden we een uitgebreide digitale strategie op met een reeks aan online acties:

  • Om de aanwezigheid op sociale media en het webshopverkeer via sociale media op te schroeven, werkten we een contentkalender uit met tweewekelijkse posts zowel op Facebook als op Instagram. Daarnaast plaatsten we per kwartaal ook één gerichte advertentie op Facebook.
  • Via een advertentiecampagne in Google adverteerden we rechtstreeks op relevante zoekwoorden voor Meubeldepot, dit om meer bezoekers naar de website te krijgen.
  • Met een e-mailnieuwsbrief hielden we contacten op de hoogte van acties, nieuwigheden en andere updates omtrent de werking en het aanbod van Meubeldepot.
  • Door regelmatige analyses uit te voeren konden we de resultaten van alle acties rapporteren en waar nodig optimaliseren. De rapportages werden per maand doorgestuurd naar Meubeldepot en per kwartaal in een meeting besproken met onze vaste marketeer.  

Mooie resultaten met een verlenging van strategie

We implementeerden voor Meubeldepot dus een hele lijst aan acties om zijn uitdagingen aan te pakken. Na enkele maanden kunnen we ook zeggen dat we de uitdagingen hebben overwonnen.

Zo kunnen we mooie cijfers voorleggen voor een tevreden klant, die onlangs ook tekende voor een verlenging van zijn digitale strategie.


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties