Social media marketing voor vastgoedmakelaar

Van het vertrouwde Vlaanderen tot het zonnige Spanje, Platon weet overal de mooiste panden aan te bieden. Maar voor die panden moeten natuurlijk ook kopers of huurders worden gevonden. Daarom ging de vastgoedmakelaar op zoek naar een partner om zijn bereik te vergroten. Bij ons waren ze meteen verkocht.

Over Platon

Platon is een Antwerpse vastgoedmakelaar die focust op de Vlaamse en Spaanse vastgoedmarkt. Naast het verkopen en verhuren van allerhande vastgoed, biedt het kantoor ook opleidingen aan voor jonge makelaars om zich voor te bereiden op de verplichte bekwaamheidstest van de sector.

Wat we deden

social media marketing

Bezoek Platon

Marketingtraject gericht op meerdere doelgroepen

Tijdens onze eerste meeting met Platon werd meteen duidelijk dat de vastgoedmakelaar twee belangrijke doelstellingen had met twee belangrijke doelgroepen.

Zo wilde Platon in de eerste plaats zijn Spaanse panden meer in de kijker zetten bij mensen die zochten te kopen in het zonnige Zuiden.

Maar Platon doet meer dan alleen vastgoed verkopen. Het kantoor stoomt ook de volgende generatie makelaars klaar met specifieke opleidingen. Een tweede doelstelling was daarom om deze opleidingen meer uit te spelen bij de Vlaamse makelaars in spé.

Uitgebreide social media audit voor onderbouwde aanpak

Uitgebreide social media audit voor onderbouwde aanpak

Om de potentiële kopers en de makelaars in spé even goed te kunnen bereiken, besloten we in te zetten op het medium waar beide doelgroepen gegarandeerd op terug te vinden waren: sociale media.   

Zo startten we met een social media audit om te kijken op welke kanalen Platon alreeds actief was, wat de resultaten op deze kanalen waren en welke kanalen nog potentieel hadden. Op basis van deze audit werkten we een onderbouwde aanpak uit met:

  • Een uitgebreide contentkalender voor Facebook, Instagram en LinkedIn
  • Advertentiecampagnes voor Facebook en LinkedIn.
  • Maand- en kwartaalrapportages voor analyses en optimalisaties in de toekomst.
Zonnige resultaten en vooruitzichten

Zonnige resultaten en vooruitzichten

Op het moment van schrijven is het nog te vroeg om een uitspraak te doen over de cijfers van het Spaanse vastgoed en de vastgoedopleidingen van Platon.

Desondanks kunnen we al wel een mooie basis met verwante resultaten voorleggen. Zo zagen we sinds de start van het marketingtraject reeds;

  • een constante stijging van websitebezoekers doorheen alle kwartalen (+ 150% in Q2 t.o.v. Q1)
  • meer dan een verdubbeling van het aantal websitesessies
  • een exponentiële stijging van het websiteverkeer via de socialemediakanalen

Uit ervaring weten we dat een stijging van deze cijfers een goede indicatie zijn voor verdere resultaten. Hoewel we dus nog geen cijfers voor de hoofddoelstellingen hebben, zijn de vooruitzichten alvast wel veelbelovend.


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties