Applicatie voor een wereldwijd netwerk

Atlas International Network
Atlas verenigt exclusieve partners over 5 continenten voor efficiënte lucht- en zeevracht. Om alles vlot te laten verlopen tussen de partners, implementeerde Innomedio een gestructureerd communicatieplatform met koppeling aan AFAS Profit.
[Innomedio] Foto's nieuwe website (dienstenpagina's) (19)

Over Atlas International Network

Atlas International Network is een wereldwijd logistiek netwerk over lucht en zee met exclusieve partners. Deze partners werken pro-actief samen over vijf continenten en realiseren groei bij en vertrouwen in elkaar. Daarnaast worden deze partners financieel beschermd, waardoor het risico en de kosten beperkt blijven. 

De partners van Atlas worden zorgvuldig geselecteerd o.b.v. enkele strenge criteria. Op deze manier kan Atlas gecontroleerd zijn groep van betrouwbare, lokale partners als logistieke experts laten groeien.

alfa-atlas-network-group-com-members-list
apollo-atlas-network-group-com-bol-list

Nood aan één communicatieplatform

Atlas hecht veel waarde aan het groepsgevoel tussen de partners én wil alles vlot laten verlopen. Gezien het grote netwerk aan partners en medewerkers is dit echter niet evident. Atlas ging op zoek naar een manier om dit op een gestructureerde manier mogelijk te maken, waarbij een koppeling aan het vertrouwde ERP systeem AFAS Profit noodzakelijk was. 

Innomedio mocht zich hierin verdiepen en bouwde één efficiënt platform om de juiste personen van de nodige informatie te voorzien en met elkaar te laten communiceren.

Om de gebruikerservaring van onze leden te verbeteren, wilden we onze online toepassingen samenbrengen onder één platform. Waar we bij andere leveranciers op technische beperkingen botsten, bouwde Innomedio een platform op maat dat volledig voldeed aan onze specifieke wensen. - Ewout, Atlas Network”

Wereldwijd netwerk van partners

Atlas heeft een enorm groot aantal partners, stuk voor stuk logistieke bedrijven die verspreid zijn over de hele wereld. Om deze grote groep partners op een logische manier in te delen, werkt Atlas met subnetwerken. Elk subnetwerk heeft een eigen specialisatie.

Partners worden steeds toegekend aan een of meerdere netwerken. Zo heb je netwerken gespecialiseerd in algemene cargo, breakbulk, pharma en cold chain.

[Innomedio] Foto's nieuwe website (dienstenpagina's) (17)

Koppeling van alle medewerkers

Om iedereen te kunnen bereiken, werd voor alle medewerkers van deze partners een account aangemaakt in het nieuwe platform. Werkt een medewerker voor meerdere vestigingen van een bedrijf, worden zij zowel gekoppeld aan Bedrijf A als Bedrijf B. Op deze manier kunnen zij voor beide vestigingen de nodige informatie ontvangen.

Interne communicatie

Met de komst van het nieuwe platform is Atlas in de mogelijkheid alle medewerkers van partners uit een bepaald land of als lid van een bepaald netwerk, te voorzien van informatie. Daarnaast kunnen ze nu ook heel gericht documenten delen, formulieren laten invullen of zelfs leden uitnodigen voor lokale of netwerkgerichte evenementen.

Voor dit laatste worden door de applicatie zelfs zowel de inschrijvingen, facturen als betalingen automatisch aangemaakt in AFAS. Zo kan de organisator de inschrijvingen en binnengekomen betalingen eenvoudig beheren.

Genereren en doorsturen van Bill of Ladings

Aangezien het om een netwerk van logistieke partners gaat, is het belangrijk dat er tussen de partners gecommuniceerd kan worden en dat de Bill of Lading eenvoudig kan worden aangemaakt en doorgegeven.

Deze Bill of Lading is een officieel document die belangrijke informatie van de verscheping bevat. Dankzij een uitgebreid formulier in de applicatie kunnen deze BOLs automatisch als PDF gegenereerd worden. Daarnaast kan men ook meteen samenwerkende partners toevoegen als ‘delivery agent’. Op deze manier beschikken alle samenwerkende partners meteen over het juiste, officiële document.

Eens brainstormen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken waarmee we je kunnen helpen.