Website & marketing voor meubelverhuurbedrijf

In-Lease
At home with ease. Dat is de slogan waarmee In-Lease kwaliteitsvolle meubels aan zijn klanten verhuurt én verder wil groeien. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een digitale expert voor ondersteuning.
0x0-smart-fill-85 (1)

Over In-Lease

In-Lease is een bedrijf gespecialiseerd in meubelverhuur. Het bedrijf helpt al meer dan 30 jaar particulieren en professionals om een thuisgevoel te creëren in hun tijdelijke woningen en is een internationale speler met  6 Europese vestigingen.

Bezoek in-lease.com

Zeer tevreden over de functionaliteit en de look en feel van onze website. Innomedio heeft een zeer reactief team. Bedankt voor de vlotte samenwerking!”

Van nieuwe ideeën tot een nieuwe website

Toen In-Lease bij ons aanklopte, was het bedrijf aanvankelijk op zoek naar een sparringpartner voor nieuwe ideeën. Maar wat begon als een brainstormsessie met de marketingverantwoordelijke, veranderde al snel in een echte samenwerking met rapportages en meetings. En uit die samenwerking kwamen mooie realisaties voor.

1170x800-smart-fit-85 (4)

Website met ingebouwde rental shop en meer

Een eerste mooie realisatie is de nieuwe In-Lease-website.

Deze bevat tal van specifieke functionaliteiten gericht op de verhuursector. Zo heeft de website bv. een ingebouwde rental shop. Hier kunnen websitebezoekers alle huurmeubels en -artikelen van In-Lease ontdekken én meteen een offerte op maat aanvragen. Op basis van de gegevens die bezoekers dan ingeven, zoals het land of de locatie waarheen ze verhuizen, kan In-Lease een gerichte prijsindicatie bezorgen.

Verder kunnen bezoekers op de nieuwe website ook;

 • de verschillende huurformules van In-Lease bekijken.
 • prijslijsten downloaden.
 • een gepersonaliseerde meubelverhuuroplossing ontvangen op basis van een korte vragenlijst.

Strategie voor naamsbekendheid, groei en omzet

Een tweede realisatie van onze samenwerking met In-Lease was een digitale strategie voor de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf.

Zo wilde In-Lease;

 • meer naamsbekendheid verwerven onder zijn doelgroep,
 • een groei van 30% realiseren voor zijn RENT-huurformule,
 • een gestage omzetstijging op lange termijn realiseren.

Om naar deze doelstellingen toe te werken, implementeerden we verschillende acties zoals:

 • Internationale SEO & SEA om meer organisch en betaald verkeer naar de (nieuwe) website te krijgen en leads te genereren
 • Uitgebreide social media marketing met contentkalender en social advertising voor Facebook & LinkedIn.
 • E-mailmarketing met automatische e-mailflows door actiegebonden triggers, alsook kwartaalnieuwsbrieven naar specifieke doelgroepen zoals relocaters, HR en expats.

Constante verbetering van resultaten

Sinds de lancering van de nieuwe In-Lease-website en de digitale strategie, konden we een constante verbetering van de resultaten vaststellen. Zo zagen we ieder kwartaal, na een initiële drop off;

 • een mooie groei in het aantal websitesessies
 • een stijging van de gemiddelde posititie van de website in Google
 • meer verkeer op de website en socialemediapagina's. 

Over de groei van de RENT-formule en de omzetstijging op lange termijn kunnen we op het moment van schrijven nog geen uitspraken doen.

Geladen voor een nieuw jaar

Waar we nog wel een uitspraak over kunnen doen, is de samenwerking met In-Lease. De mooie resultaten die we al behaalden waren voor het meubelverhuurbedrijf een goede reden om zijn marketing ook het komende jaar aan ons toe te vertrouwen.

We werkten dan ook graag een nieuwe digitale strategie uit om verder te bouwen op de basis die we al legden én om ook nieuwe doelstellingen aan te pakken. Zo gaan we het komende jaar focussen op;

 • het verder uitbouwen van naamsbekendheid door zoekopdrachten op eigen merknaam te verhogen 
 • de verdere groei van de RENT-formule
 • de omzetverhoging op lange termijn
 • het verhogen van de kwaliteit van conversies en aanvragen

Naast deze vernieuwde strategie staan er ook nog verdere uitbreidingen aan de website en webshop op de planning, maar die uitbreidingen liggen momenteel nog in onze tekenkamer.

Eens brainstormen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken waarmee we je kunnen helpen.