Online vertaling van een dynamisch productaanbod

TOOON. by Toon De Somer
Van kantoorinrichtingen naar een innovatief merk. Deze evolutie omvatte niet alleen de ontwikkeling van een eigen meubelcollectie maar ook een strategische verschuiving van Shopify naar Sulu voor een meer beheerbare webshop.
[Innomedio] Foto's nieuwe website (dienstenpagina's)

Over TOOON. by Toon De Somer

Het merk TOOON. by Toon De Somer maakt deel uit van het overkoepelende bedrijf Toon De Somer,  gespecialiseerd in kantoorrenovaties en -inrichtingen van A tot Z, inclusief een eigen schrijnwerkerij om klanten volledig te ontzorgen.

Inrichtingen omvatten ook het plaatsen van meubilair op de juiste plek. Enkele jaren geleden ontdekte Toon De Somer zelf een kans op de markt, zo besloot hij om zijn eigen meubelcollecties te ontwerpen en te produceren waar hij voorheen steeds met meubilair van leveranciers werkte. Het meubelmerk werd officieel gelanceerd als TOOON. by Toon De Somer.

Bezoek tooon.be

Designmeubels-online-TOOON-by-Toon-De-Somer (1)
Designmeubels-online-TOOON-by-Toon-De-Somer (3)

Van Shopify naar Sulu: een volledig beheerbare webshop

Toon De Somer werkt met 2 online platformen. Aan de ene kant is er een website die specifiek gericht is op kantoorinrichtingen voor bedrijven. Aan de andere kant heeft De Somer ook een webshop opgezet die zich richt op de verkoop van hoogwaardige meubels voor diverse toepassingen.

In eerste instantie koos Toon De Somer voor Shopify als platform voor zijn webshop. Helaas bleek al snel dat het systeem bepaalde beperkingen had, waardoor niet alle mogelijkheden optimaal konden worden benut. De beperkingen belemmerden niet alleen de functionaliteit, maar hadden ook invloed op de flexibiliteit van het platform om mee te groeien met de steeds veranderende behoeften van hun klanten. Dit leidde tot een heroverweging van het gekozen e-commerceplatform. Na een grondige evaluatie en overleg, maakten we de strategische verschuiving naar een geavanceerder webshopsysteem die een basis biedt voor verdere groei en innovatie.

Uitgebreide productconfigurator voor varianten

Het inwerken van het diverse en dynamische productaanbod van TOOON. in ons webshopsysteem, was ongetwijfeld één van de grootste uitdagingen. Het assortiment van TOOON. omvat verschillende hoofdcategorieën, zoals stoelen, tafels en meer, elk met hun eigen subcategorieën zoals barkrukken, bureaustoelen etc. Binnen elke subcategorie bevinden zich vervolgens verschillende modellen, waarbij elk model naar wens kan worden aangepast met eindeloze variaties. Zo kan een stoel bijvoorbeeld volledig geconfigureerd worden op basis van de gewenste kleur of het type onderstel. Dit betekent dat elk product personaliseerbaar is en aangepast kan worden aan de voorkeuren van de klant.

Om deze complexe productconfiguraties soepel te integreren, hebben we op de detailpagina van elk product een configurator geïmplementeerd. Bij elke wijziging in de configuratie passen de productfoto’s en productdata zich dynamisch aan, waardoor gebruikers een real-time voorbeeld krijgen van hoe hun product eruit zal zien. De parameters van de configuratie worden bepaald op basis van de producteigenschappen die de klant in het CMS volledig zelf kan beheren.

Door deze aanpak kunnen klanten van Toon De Somer genieten van een gepersonaliseerde winkelervaring die aansluit bij hun voorkeuren en behoeftes.

[Innomedio] Foto's nieuwe website (dienstenpagina's) (1)

Online vs. fysiek winkelen: TOOON. Verdeelpunten

Het initiële doel van de webshop was om een breder publiek aan te spreken en in te spelen op de veranderende trends na COVID-19, namelijk: thuiswerk. Zo spreekt de webshop enerzijds bedrijven aan die meubels zoeken voor hun kantoor, maar ook particulieren die stijlvolle en functionele meubels zoeken voor thuis.

Ondanks dat de webshop voornamelijk gericht is op online winkelen, begrijpt Toon De Somer ook het belang van een fysieke ervaring bij het kopen van meubels. Hun aanbod is dan ook te vinden in geselecteerde verdeelpunten of interieurwinkels over heel België. Voor het gemak van de klanten, werd op de webshop een speciale pagina ingericht waar men eenvoudig de dichtstbijzijnde winkel kan vinden die de collecties aanbiedt.

Shop the look module

Bij het online kopen van meubels wil je natuurlijk ook een beeld van hoe deze meubels passen in jouw eigen ruimte. Met dit in gedachten hebben we op de webshop van Toon De Somer een verrijkende functie toegevoegd: de “Shop the look” pagina. Deze pagina fungeert als een inspiratiebron voor klanten, waar ze een uitgebreide fotogalerij zien die verschillende producten in realistische settings toont.

Om de zoekervaring te verfijnen, hebben we handige filters toegevoegd. Zo kunnen inspiratiefoto’s gefilterd worden op basis van criteria zoals het type ruimte, woonstijl en categorie.

Elke inspiratiefoto leidt de gebruikers naar een gedetailleerde pagina waar gerelateerde meubels of relevante blogposts gekoppeld kunnen worden.

[Innomedio] Foto's nieuwe website (dienstenpagina's) (86)

Eens brainstormen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken waarmee we je kunnen helpen.