E-commerce

Wil je een professionele webshop op maat laten maken? Met de juiste webpartner hoef jij je geen zorgen te maken over de technische ontwikkeling. Indien gewenst zorgen we zelfs voor een koppeling met jouw ERP-pakket of andere business software.
E-commerce

Een solide & schaalbare webshop

Online producten verkopen, dat is sowieso een goede zet. Maar het verschil maken met andere webshops, dat is niet van de poes. En toch kan het, dankzij een doeltreffende integratie van je bedrijfsprocessen en automatische koppelingen zoals met je ERP of CRM. Maar eerst en vooral dankzij de juiste technologie. Bij ons is dat Symfony, het perfecte open-source framework voor een solide & schaalbare webshop.

Projectmatige aanpak & begeleiding

Jij specialist in jouw producten, wij in het bouwen van e-commerce systemen. Samen zorgen we dus voor vuurwerk. Dat doen we in fases, te beginnen met het in kaart brengen van je noden. Wat zijn bijvoorbeeld de verwachtingen aan bezoekerszijde en beheerderszijde, en welke integraties wil je? Innomedio is graag de leidraad voor je online business development. Eerst analyseren en adviseren, daarna de webshop bouwen. 

01.

Analysefase

In overleg met de klant wordt een heldere projectstructuur bepaald op basis van de doelstelling(en). We voeren zowel functionele als technische analyses uit en leggen alle functionaliteiten gedetailleerd vast.

02.

Conceptfase

We ontwikkelen de website's uitstraling met behulp van bestaande elementen zoals de huisstijl, het logo en andere stijlelementen. Het ontwerp wordt opgesteld met oog op de gekozen modules, de website-structuur en eventuele extra functies van het project.

In de meeste gevallen bieden we één optimaal ontwerp aan. Na de concept- en analysefase creëert de webdesigner zijn ideale ontwerp, waarin hij al zijn inspanningen en creativiteit stopt. Dit voorkomt verspilling van tijd en energie aan minderwaardige ontwerpen. Als het ideale ontwerp niet aan je wensen voldoet, werken we graag een tweede voorstel uit. Dit tweede ontwerp wordt verfijnd op basis van feedbackrondes.

03.

Realisatiefase

Na goedkeuring van het ontwerp zetten we de afbeelding om naar HTML & CSS-code. We zorgen ervoor dat deze code zoekmachinevriendelijk is. Daarna volgt de verdere ontwikkeling van het project op basis van de analyse en structuur. We integreren de gekozen modules in ons CMS. Grafische elementen, extra functies, teksten en beeldmateriaal worden toegevoegd en op maat ingevuld.

Zodra de website een acceptabel niveau van functionaliteiten bereikt, krijgt de klant toegang tot de testomgeving om de website te bekijken en te testen.

04.

Test- & opleidingsfase

Bij toegang tot de testomgeving geven we een opleiding aan de IT-verantwoordelijke, waarin we het CMS, Google Analytics en andere gekozen functies bespreken. 

Om zeker te zijn van een probleemloze werking, testen we de website op verschillende apparaten (desktop, tablet, smartphone) en populaire webbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari). In deze testfase worden eerst de duidelijke problemen aangepakt. Het volledig testen van de website en de bevestiging dat deze volgens de afgesproken functies werkt, is de verantwoordelijkheid van de klant.

05.

Go-live & garantie

Na succesvolle tests zetten we het project online op de afgesproken webruimte, op een datum naar keuze van de klant. Dit online plaatsen geldt als projectacceptatie. Na oplevering bieden we 1 maand garantie voor inhoudelijke verbeteringen en 3 maanden voor het oplossen van technische bugs van het online webproject.

PIM (Product Information Managementsystem)

Je webshop draait op een content managementsysteem (CMS), terwijl productinformatie vaak verspreid zit over verschillende dragers. Niet efficiënt voor je e-commercestrategie, maar daar passen wij een mouw aan met een uitbreiding op je CMS: een product information managementsysteem (PIM) voor centraal beheer van je productinformatie. Zo importeer je data uit je ERP, Google Drive, Dropbox, YouTube enz. … om ze te gebruiken voor je productcommunicatie via een webapplicatie, digitale productcatalogus en meer. Kwestie van tijdswinst & efficiëntie!

 

Van standaard tot volautomatische e-commerce

Kies je voor een webshop, dan heb je alle baat bij een volautomatisch e-commercesysteem. Dat is tweerichtingscommunicatie, met het CMS als tussenlaag of middleware tussen ERP, boekhoudsoftware, betaal- en verzendsystemen en CRM. Zo’n middleware oplossing vormt een extra back-up en voedt je online marketing channels. Dankzij automatisatie laten wij je webshop optimaal renderen. 

143618387_10158970872026192_4048577186889322504_n
Bart Hillen
Bestuurder, Hilfra
“Innomedio heeft voor ons een goed draaiende professionele webshop gebouwd. Dankzij de ondersteuning in de online marketing blijven de verkopen maand per maand stijgen.”

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

We starten graag met een gesprek. Hierbij luisteren wij naar jouw verhaal en kunnen we meteen een extra woordje uitleg geven over hoe we van dienst kunnen zijn voor jouw nieuwe webshop.