Zelf je website beheren met een gebruiksvriendelijk CMS

E-commerce

Zelf je website beheren? Sommigen zullen het wellicht in Keulen horen donderen. Toch hoeft websitebeheer geen probleem te zijn, want met een gebruiksvriendelijk CMS of Content Management System kan je dit ook zonder development-achtergrond perfect zelf.

Met een gebruiksvriendelijk CMS kan je zelf websiteaanpassingen doorvoeren

Bij Innomedio ontwikkelen we websites met een gebruiksvriendelijk CMS, zodat onze klanten zelf aan de slag kunnen met de inhoud van de webpagina’s, blogartikels, nieuwsberichten enzovoort. Dient er een (kleine) aanpassing te gebeuren, moet er een artikel toegevoegd worden of wil je een pagina SEO optimaliseren? Handig om dit zelf te kunnen regelen, toch?

Open-source

We werken voor de ontwikkeling van al onze websites en applicaties uitsluitend met open-source zoals PHP (de programmeertaal) en Symfony (PHP Framework). Hierdoor kunnen we werken met stabiele, performante systemen die onderhouden worden de duizenden contributors.

Door te kiezen voor open-source bieden we onze klanten onafhankelijkheid. Kennis (developers) van al deze systemen is wereldwijd massaal te vinden en je kan dus eenvoudig switchen van leverancier, om welke reden dan ook

Voor ons als developers zorgt het gebruiken van open-source systemen er dan weer voor dat we een heel goeie basis voor websites kunnen ontwikkelen en ook niet steeds het wiel moeten heruitvinden.

Content Management System - Sulu

Uiteraard ben je als websitebeheerder weinig met open-source systemen om websites te bouwen als je geen achtergrond in development hebt. Precies daarom is een CMS zo belangrijk. Met een CMS of Content Management System kan je als beheerder zelf de content op een website aanpassen zonder afhankelijk te zijn van de websitebouwer of developer. Bij Innomedio kiezen we voor Sulu, een Symfony bundle dat dienst doet als open-source CMS.

 

Zelf pagina's maken en aanpassen

Sulu gebruikers hebben geen code nodig om (landings)pagina’s of formulieren toe te voegen of om stukjes inhoud aan te passen. Daarnaast kunnen ze zelf ook de website-en paginastructuur onder handen nemen dankzij een handig drag-and-drop of blokkensysteem, zelfs voor complexe layouts. Je hoort het, de mogelijkheden zijn uitgebreid met dit systeem. Het leuke aan Sulu is dat je tijdens het aanpassen al een live beeld krijgt van hoe de wijzigingen na publicatie zichtbaar zullen worden. Een ander pluspunt is dat je met drafts en concepten kan werken om je content, zoals blogberichten bijvoorbeeld, in te plannen.

Nog enkele andere voordelen; Met Sulu kan je per persoon rechten toekennen, productfoto’s die meermaals op een website voorkomen wijzigen overal mee als de hoofdfoto wordt aangepast én je kan foto’s perfect bijsnijden en optimaliseren voor SEO.

Externe koppelingen

Websites, e-commerce systemen of applicaties die geen externe koppelingen hebben? Dat komt tegenwoordig amper nog voor. We kunnen de websites ontwikkeld in Sulu daarom ook perfect koppelen met bestaande systemen, denk maar aan boekhoudsoftware, betaal-of verzendsystemen, ERP, enzovoort.

Fasering van koppelingen

Onze klanten hoeven uiteraard niet meteen te kiezen voor een volautomatisch systeem. Deze ontwikkeling kan steeds in fases gebeuren. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gestart met een basis webshop, waarna onze klant toch de noodzaak ziet voor een koppeling in enkele richting, bijvoorbeeld van ERP naar CMS. ERP is datgene dat achter een CMS ‘verstopt’ zit, wat niet zichtbaar is voor de websitebeheerder. Voorbeelden van ERP systemen zijn SAP, Odoo, Teamleader, Microsoft Dynamics,…

Na een eerste koppeling is er nog de mogelijkheid om te koppelen in dubbele richting. We hebben het hier dan over volautomatische systemen. In deze fase mogen techniciteit en interne capaciteit zeker niet uit het oog verloren worden. Alles moet uiteraard behapbaar blijven en ook de klant moet het proces kunnen volgen zodat interne processen eveneens afgestemd kunnen worden.

Bij Innomedio voorzien we trouwens ook altijd een CMS dat nog met andere tools gekoppeld kan worden ook, denk maar aan betaalproviders, logistieke systemen, marketing automation platformen enzovoort.

 

Conclusie?

Je hoort het, door te kiezen voor een gebruiksvriendelijk CMS ben je minder afhankelijk van development voor het aanpassen van de inhoud van je website. Je kan wijzigingen heel eenvoudig zelf doorvoeren en je kan zelfs dankzij een handig drag-en dropsysteem de layout aanpassen aan de inhoud van de webpagina of het blogartikel.

Zelf aan de slag met je websitecontent?

Wil je zelf onafhankelijker je websitecontent beheren? Wil je SEO-optimalisaties kunnen doorvoeren en de lay-out aanpassen zonder dat je een achtergrond hebt in development? Dat kan met een gebruiksvriendelijk CMS. Onze experten vertellen je graag meer!