Webhosting: waarom kwaliteit altijd eerst komt

0x0-smart-fill-85 (24)

Wat het project ook is, bij Innomedio geven we onze klanten altijd a bang for their buck. We staan dan ook in voor de kwaliteit van onze websites. Een van de belangrijkste zaken waar we deze kwaliteit willen bewaren is bij de hosting van onze websites. En dit is waarom.

Wat is webhosting?

Als klant wil je natuurlijk weten waarin je investeert bij een goede website. Dus vraag je je misschien af: wat is webhosting eigenlijk?

Webhosting is een dienst waarbij particulieren en bedrijven opslagruimte kunnen huren op een server. Deze server wordt beheerd door een zogeheten ‘hostingprovider', een bedrijf dat servers bezit en ter beschikking stelt. Op de servers worden informatie en bestanden van websites opgeslagen zoals webpagina’s, foto’s, video’s, etc. Als iemand dan de domeinnaam van een website (bv. www.innomedio.be) opzoekt in een browser, worden de bestanden van de server automatisch ingeladen in de browser en “verschijnt” de website.

Of met andere woorden: zonder webhosting zullen mensen je website niet kunnen vinden en zal je website simpelweg niet werken.

De juiste hostingprovider vinden voor jouw website

Aangezien webhosting dus essentieel is voor iedere website, is het logisch dat je graag een kwalitatieve hosting voor je website wilt. Daarom is het belangrijk om de juiste hostingprovider te kiezen. Want hoewel het principe van webhosting redelijk simpel is, komt er toch meer bij kijken dan je denkt.

 

Waarom kwaliteit bij webhosting altijd eerst komt

Het “hosten” van een website op een server is meer dan alleen de websitebestanden ter beschikking stellen voor de buitenwereld. Een hostingprovider moet namelijk ook:

 • Zowel de hardware als de software van zijn servers onderhouden
 • Zijn servers beveiligen en monitoren om verdacht trafiek te onderscheppen
 • Zorgen dat zijn servers goed en snel blijven werken
 • Constant nieuwe technologieën ondersteunen (zoals bv. nieuwe PHP versies)
 • etc.

Dit is ook waar veel goedkope hostingsproviders niet meer aan de vereisten van vandaag voldoen. Zij bieden namelijk vaak zogeheten ‘budget hosting’ aan. Dit soort hosting was in het verleden genoeg om ‘simpele’ websites te hosten met weinig resources en bestanden. Anno 2021 echter zijn websites veel complexer geworden en vereisen deze een meer geavanceerde hosting voor betere prestaties.

Voordelen van een goede webhosting

Daarom zetten we bij Innomedio kwaliteit altijd op de eerste plaats, ook als het op webhosting aankomt. We werken samen met onze kwalitatieve hostingsprovider Combell om naargelang de websites die we bouwen de juiste hosting te selecteren.

Zo kunnen we onze klanten alle voordelen van een goede webhosting garanderen zoals:

 • Snelle laadtijden: de krachtige servers zorgen voor snelle laadtijden voor de websites
 • Minder down-time: de servers worden nauwlettend overzien en kennen nagenoeg geen down-time. Als er toch problemen optreden, zijn deze altijd razendsnel opgelost.
 • Een veilige omgeving: de servers zijn goed beveiligd en bieden zekerheid en bescherming tegen externe dreigingen.
 • Een goede ondersteuning: we kunnen steeds rekenen op een betrouwbare ondersteuning en proactieve helpdesk.
 • Gebruiksvriendelijkheid: er zijn uitgebreide configuratiemogelijkheden van de hosting voor onze developers.
 • Een vlotte werking: de servers zijn altijd perfect up-to-date en worden meteen geüpdatet met de nieuwste PHP-versies.

Interesse in een website met gepaste hosting?

Ben jij ook geïnteresseerd in een website met een gepaste hosting? Contacteer ons dan vrijblijvend via het onderstaande formulier!