Rebranding en een nieuwe website met technische functionaliteiten gericht op twee doelgroepen

Na 6 jaar tillen we onze samenwerking met Sterk op je werk naar een hoger niveau door betere marktpositionering, verder uitgebouwde dienstverlening en een gloednieuwe website met tal van technische functionaliteiten en automatisaties. 

Outplacement en loopbaanbegeleiding voor particulieren en bedrijven

Hoewel de Corona lockdowns al een tijdje achter ons liggen zijn de naweeën nog steeds voelbaar, niet alleen op persoonlijk maar ook op professioneel vlak. De eigen loopbaan, work-life balance en tevredenheid op het werk werden door vele werknemers onder de loep gelegd. Meer dan ooit werd er gekozen voor een volledige carrièreswitch of gingen bedrijven aan het herorganiseren.

Sterk op je werk sprong op de kar en koos na 6 jaar opnieuw voor een samenwerking met Innomedio met het oog op vernieuwing. Het doel? De website die we volgens een onderbouwde strategie ontwikkelden in 2017 analyseren en vernieuwen en onze samenwerking in 2023 naar een hoger niveau tillen.

De essentie van deze verlengde samenwerking ligt in het verder uitbouwen van de dienstverlening, het definiëren van een extra doelgroep en het zorgen voor een betere marktpositionering.

Wat we deden

Technische analyse, Rebranding, WebsiteSEO, Copywriting

Bezoek

De vertrouwde stijl in een nieuw jasje

Samen met Sterk op je werk gingen we aan de slag met het ontwikkelen van een strategisch sterke website. Daarbij hoorde een rebranding met respect voor de bestaande huisstijl. Zo besloten we om het betrouwbare en herkenbare karakter van Sterk op je werk te behouden, maar staken we hun branding wel in een nieuw jasje. Dit nieuwe, gebruiksvriendelijke design trokken we door naar de gehele branding en naar alle bestaande huisstijl elementen.  

Optimale benutting van een future-proof website

De opgefriste huisstijl werd volledig doorgetrokken naar een gloednieuwe website. Die werd ontwikkeld in een nieuw open-source CMS, waardoor het team van Sterk op je werk zelf nog meer aanpassingen kan doorvoeren waar nodig; een stuk tekst aanpassen, een blogartikel of carrièretips toevoegen is nu nog gemakkelijker dan voorheen.

Daarnaast keken we met een kritische blik naar de vroegere website en voerden we een volledige technische analyse uit. We gingen na welke functionaliteiten optimaal benut werden op de vorige website en welke dus niet mochten ontbreken in het nieuwe development project. Op die manier slaagden we erin een future-proof resultaat neer te zetten waar zowel het team als de klanten van Sterk op je werk vlot mee aan de slag kunnen, nu en in de toekomst.

De technische kant

Dankzij technische ontwikkeling op maat konden we heel wat technische functionaliteiten en automatisaties implementeren om de optimale gebruiksvriendelijkheid voor zowel bezoekers van de website als het team van Sterk op je werk te kunnen waarborgen. 

  • Zo is de online loopbaantest volledig geautomatiseerd.
  • Het team kan rekenen op automatische toewijzing van leads dankzij een koppeling in het systeem met de agenda’s van de loopbaancoaches. Afhankelijk van hun beschikbaarheid en workload worden de binnenkomende leads automatisch doorverwezen naar een coach met ruimte in de planning. Deze automatisatie zorgt voor meer efficiëntie doordat coaches optimaal kunnen ingezet worden en vermindert daarnaast de nood aan persoonlijke opvolging en ‘handmatig’ werk.
  • Ook een geautomatiseerd evaluatiesysteem werd voorzien bij de ontwikkeling van de website: van zodra een coachtraject wordt afgerond krijgt de klant een automatische mail met een link naar een evaluatieformulier. Zo kan elke klant zijn of haar coach én traject evalueren, wat een must is binnen de sector met het oog op loopbaancheques van VDAB. Alle evaluaties zijn door het team van Sterk op je werk ook zelf te raadplegen in het CMS systeem.

Je hoort het al; we streefden ernaar om de website en al z’n functionaliteiten zo op te bouwen dat het volledig voldoet aan de verwachtingen van beide doelgroepen. 

Twee doelgroepen?

Daar waar de vorige website van Sterk op je werk met alle informatie rond loopbaanbegeleiding enkel gericht was op particulieren, bereikt onze klant met hun nieuwe website nu ook een extra doelgroep. Zo kunnen ook ondernemers en bedrijven alle nodige informatie vinden rond outplacement.

De opsplitsing in twee doelgroepen vraagt niet alleen voor een aantal technische aanpassingen, maar ook voor heel specifieke contentcreatie. Zo werden de webteksten voor particulieren herschreven, gericht op mensen die hun ontslag hebben gekregen maar met een positieve wending zodat ze met loopbaanbegeleiding het heft zelf in handen kunnen nemen.

Naar bedrijven communiceren we met de website over outplacement in de ruime zin van het woord, of het nu gaat om het intern heroriënteren van een collega of om begeleiding na ontslag van één van de werknemers.

Onze copywriter creëerde teksten voor Sterk op je werk waarbij beide doelgroepen voorop werden gesteld door rekening te houden met wat zij precies willen lezen en hoe zij tot actie kunnen aangezet worden. De essentie hier? Alle informatie op logische wijze bundelen zodat elke doelgroep een antwoord kan vinden dat ze zoekt.

 Heel wat overbodige teksten van de vorige website werden geschrapt met als doel meer ‘to-the-point’ te komen. Verder hielden we rekening met SEO zodat ook de nieuwe website van Sterk op je werk online vlot gevonden kan worden.


Hoe kunnen we
jou helpen?

Wil je graag meer informatie over onze diensten? Of ben je al overtuigd dat wij de ideale partner voor je zijn? Dan nodigen we je graag uit of komen we bij jou langs om te luisteren naar je verhaal. Maak vrijblijvend een afspraak via de onderstaand knop of ontdek meer referenties! 

Maak een afspraak Terug naar referenties