Feedbackverwerking via Marker.io

Ontwerp zonder titel (40)

Bij ons staat ieder project in het teken van een goede samenwerking. We combineren dan ook graag onze diensten zoveel mogelijk met de input van onze klanten. Om dit op een efficiëntere manier te kunnen doen, gebruiken we sinds kort Marker.io, een tool waarmee gebruikers eenvoudig feedback kunnen geven op lopende projecten.

Wat is Marker.io?

Marker.io is een tool waarmee gebruikers via een widget of browserplugin een screenshot kunnen nemen van een webpagina. Op deze screenshot kunnen gebruikers eenvoudig zaken markeren of aanduiden en hier ook een beschrijving aan toevoegen. Vervolgens kunnen ze met een simpele klik hun feedback en/of vragen doorsturen naar hun websitebeheerder (in dit geval Innomedio).

 

Extra gegevens

Bovenop het screenshot stuurt Marker.io ook automatisch enkele technische gegevens mee door. Deze kunnen ons helpen om sneller de oorzaak te vinden voor bv. technisch problemen.

De technische gegevens die Marker.io standaard mee doorstuurt zijn:

 • De URL van de pagina
 • Het operating system
 • De browser en browserversie
 • De schermresolutie
 • JavaScript foutmeldingen
0x0-smart-fill-85 (19)

Opvolging met Jira

Nadat een klant ons feedback doorstuurt, komt deze rechtstreeks binnen in het online portaal van Marker.io. Het grote voordeel van dit online portaal is dat we de feedback op een overzichtelijke manier kunnen beheren én dat we het portaal ook kunnen koppelen aan andere applicaties die we gebruiken, zoals Jira.

 

Wat is Jira?

Jira is, onder andere, een tool voor softwareteams om taken overzichtelijk te structuren en op te volgen. Zo biedt Jira ons de mogelijkheid om taken:

 • Te groeperen
 • Aan elkaar te linken
 • Toe te wijzen aan een persoon (developer of project manager)
 • Te visualiseren (in Scrumborden, Kanbanborden, Roadmaps, ...)
 • Een type te geven (taak, bug, nieuwe feature, ...)
 • Een status te geven (nieuw/open, ingepland, opgeleverd, ...)
 • En nog veel meer!

Bovendien laat Jira ons als gebruiker ook toe om rechtstreeks taken of problemen te linken aan stukken code. Op deze manier kunnen we te allen tijde nagaan welke stukken code precies werden aangepast om een taak af te ronden of om een probleem op te lossen. Dit is tevens ontzettend handig voor ons om in de toekomst sneller de oorzaak van andere problemen op te kunnen sporen.

Geautomatiseerde communicatie via Jira

Zoals we al zeiden staat ieder project bij ons in het teken van samenwerking. En naast een samenwerking met onze klanten, is natuurlijk ook een interne samenwerking belangrijk. Daarom gebruiken we Jira ook omdat de tool onze developers toelaat om intern te communiceren, taken aan elkaar toe te wijzen en taken te markeren als ‘afgerond’.

 

Automatische terugkoppeling feedback

Op het moment dat een taak in Jira wordt afgewerkt, past Marker.io de status automatisch aan naar ‘afgerond’ en krijgt de klant een automatische mail toegestuurd met de boodschap dat zijn/haar feedback is verwerkt.

 

Directe communicatielijn & gedeeld taakoverzicht

Als de feedback van een klant binnenkomt in het Marker.io-portaal en in Jira, wordt ook automatisch een taak aangemaakt en krijgt de klant een e-mailbevestiging. In deze e-mail staat een link waarmee hij/zij de voortgang van de taak op kan volgen en ook steeds extra informatie kan toevoegen. Daarnaast kunnen onze developers ook zelf naar extra informatie vragen.

Op deze manier wordt de communicatie ook per taak gegroepeerd en behouden zowel wij als de klant steeds een duidelijk overzicht van alle openstaande en afgewerkte taken.

Meer weten over wat we voor jouw project kunnen betekenen?

Wij maken met plezier vrijblijvend een afspraak om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn.