Social media marketing

Ben jij nog niet aanwezig op social media? Of heb je wel een pagina omdat “iedereen dat doet”? Da’s zonde, want dan mis je de kans om als bedrijf dichter bij jouw klanten te staan en je bedrijf nog verder te doen boomen.
Social media marketing

Dankzij een doelgerichte sociale mediastrategie en sterke content, schittert jouw bedrijf binnenkort op sociale media.

 

Waarom social media marketing?

Als bedrijf is het niet genoeg om gewoon op sociale media aanwezig te zijn. Het is ook heel belangrijk wat je met je toegang doet. Wat je sector of markt ook is, je doelgroep gebruikt ongetwijfeld sociale media. De kunst is dan ook niet enkel om je doelgroep te bereiken, maar ook om ze vast te houden. Want een connectie maken is één ding, een connectie behouden is heel wat anders. Dit is waar social media marketing in het spel komt.

Straffe sociale media marketing, hoe start je ermee?

Een toffe instagrampost, grappige video op Facebook of een interessant artikel op LinkedIn, als bedrijf heb je 1001 mogelijkheden op sociale media en evenveel keuze uit kanalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bericht opvalt op sociale media? Met sporadisch een berichtje te posten en af en toe een advertentie in te stellen, zal je er helaas niet komen. Een doordachte sociale mediastrategie dat past binnen je marketingplan, daarmee haal je gegarandeerd resultaten.

01.

Een krachtige sociale mediastrategie

Vooraleer we aan de slag gaan met effectieve berichten en advertenties, starten we met de basis. Onze digitale specialisten leggen samen met jou concrete doelstellingen vast en brainstormen over hoe we jouw doelgroep kunnen inspireren. Dit vertalen we naar een sociale mediastrategie dat past binnen de content- en communicatiestrategie van je bedrijf.

02.

Waardevolle content voor ieder kanaal

Op basis van de strategie kiezen we de juiste mix van kanalen en maken we een content kalender voor ieder kanaal. Zo heb jij (en wij) een totaaloverzicht en kan je gemakkelijk feedback geven waar nodig. Daarnaast wordt er voldoende ruimte opengehouden om te blijven reageren op de actualiteit.

Staat de kalender op punt? Dan zorgen we dat je content op de juiste tijdstippen en kanalen wordt ingepland en gedeeld.

03.

Gerichte advertenties

Via slimme advertenties zorgen we dat je merk en boodschap verder verspreid wordt bij de juiste doelgroep. Dit doen we niet door af en toe een advertentie in te stellen, maar we werken doordachte funnels uit zodat we van een koude doelgroep trouwe klanten maken. Daarnaast zorgen we voor de juiste conversietrackings en rapporteren we achteraf.

04.

Meetbare campagnes: wat levert het jou op?

Sociale media (advertenties) kunnen ingezet worden voor verschillende doelstellingen. Aan de hand van de juiste KPI’s stellen we vast of de campagnes succesvol zijn.

Hiermee stopt het verhaal niet: we blijven bijsturen en optimaliseren zodat sociale media marketing de gewenste resultaten blijft behalen.

Wouter Scholiers
ACS accountants
“Wij werken al jaren nauw samen met Innomedio voor de website en online campagnes. De communicatie verloopt vlot, er wordt duidelijk gerapporteerd en het is fijn samenwerken met Marlies, Ewald & Karen.”

Starten met sociale media marketing?

Hoewel je ons gemakkelijk met één klik kunt volgen (of dat misschien ook al doet), maken we toch nog graag onze eerste connectie zoals het eigenlijk moet: via een (online) meeting.  Zo kunnen we samen kijken naar wat jij graag wil en wat wij voor jou kunnen doen. Want de beste connectie komt van twee kanten.