Hoe Code With Me je samenwerking en code verbetert

0x0-smart-fill-85 (11)

Haperende audio, bevroren schermen en onnodige frustraties: online samenwerken is niet altijd eenvoudig. Of liever gezegd, was niet altijd eenvoudig. Want sinds kort werken onze developers beter en efficiënter samen dan ooit tevoren. En dat is allemaal te danken aan Code With Me.

Wat is Code With Me?

Code With Me is – zoals de naam al wat weggeeft – een handige collaboratietool waarmee developers kunnen coderen en samenwerken aan projecten. De tool is een van de vele geesteskinderen van JetBrains, een bedrijf dat tools en software ontwikkelt specifiek voor softwaredevelopers.

Met Code With Me kan je als developer in je eigen JetBrains-IDE samenwerken met je collega’s en team. De tool laat namelijk toe om anderen uit nodigen zodat zij code en projecten in real time en vanop afstand kunnen nakijken, bewerken, debuggen, testen en meer. Zo kunnen meerdere personen op hetzelfde moment aan code en/of projecten werken, zonder enige problemen of overlappingen. Van efficiëntie gesproken!

Gemakkelijk en snel samenwerken

Code With Me laat je toe om anderen uit te nodigen tot je IDE via een link. Als deelnemer moet je simpelweg op de link klikken die de host heeft gedeeld om toegang te krijgen. Welke toegang je geeft, kan je als host trouwens ook zelf instellen. Zo kan je kiezen of deelnemers alleen kunnen lezen of aanpassingen kunnen maken en tot welke bestanden ze effectief toegang hebben.

Als deelnemer is het een kwestie van klikken en beginnen. Je hoeft geen repository te downloaden en hebt geen nood aan branching. Daarnaast moet je ook geen omgeving meer opzetten, programma’s compileren of je hoofd breken over dependencies. Alle bestanden blijven bij de host staan, waardoor je vooraf enkel maar een simpele client moet downloaden om te kunnen werken.

Tal van handige IDE-functies

Verder zorgt Code With Me niet enkel dat je beter de koppen bij elkaar kan steken, maar helpt de tool zelf ook een handje mee. Code With Me heeft namelijk tal van handige IDE-functies zoals een slimme en context-gebaseerde autocomplete die je code aanvult en correcties voorstelt. Daarnaast kan je ook vlot navigeren tussen objecten, methoden en declaraties en heb je ook meerdere ingebouwde test- en controlefuncties. Een voorbeeld hiervan is de geïntegreerde GUI test runner en debugger waarmee je je front-end helemaal op punt kan stellen.  

End-to-End encryptie

Tenslotte biedt Code With Me je ook een absolute beveiliging. Wanneer je Code With Me gebruikt, worden al je projectgegevens via JetBrains-servers end-to-end versleuteld. Dit is trouwens ook het geval als je liever via je eigen systemen werkt. Code With Me is namelijk ook perfect te runnen op je eigen servers als je dat wenst. In dat geval wordt je dataverkeer niet buiten je privé-netwerk getransporteerd en behoud je zelf te allen tijde de controle.

Zin om onze developers ook voor jou te laten samenwerken?

Geïnteresseerd in wat voor websites en applicaties onze codekrakken voor jou kunnen realiseren? Contacteer ons dan vrijblijvend via het onderstaande formulier!