Vier troeven van een koppeling tussen je ERP & webshop

Een webshop ontwikkelen is een hele investering. Om deze terug te kunnen verdienen, zorg je er best voor dat je webshop zo autonoom & efficiënt mogelijk werkt.

Jouw ERP optimaal benutten

95% van de bedrijven maakt reeds gebruik van een Enterprise Resource Planning systeem (kortweg ERP) om allerhande zaken zoals bedrijfsadministratie, ordering, logistiek e.d. zo snel mogelijk te kunnen verwerken. Met andere woorden, de workflow in jouw bedrijf is met een ERP-systeem inmiddels voor een groot deel geautomatiseerd.

Hieronder lichten we graag enkele voordelen toe van een koppeling tussen je ERP en webshop zodat je ook in de toekomst snel & efficiënt kan blijven werken.

1. Je bent reeds vertrouwt met het ERP systeem

Je blijft gewoon verder werken met het ERP waar je reeds bekend mee bent. De koppeling tussen je ERP en webshop zorgt ervoor dat alle data netjes heen-en-weer verzonden wordt, zonder manuele tussenkomst. Handig toch?

2. Geen dubbele info te beheren

Klantgegevens, productinfo, voorraad worden continu gesynchroniseerd tussen beide partijen. Hierdoor zullen deze gegevens in slechts één systeem moeten worden aangepast, hetzij in het ERP door het bedrijf, hetzij in de webshop door de klant voor zijn klantgegevens. Het ander systeem volgt automatisch de gemaakte wijzingen. Nieuwe klanten via de webshop? Deze worden automatisch mee opgenomen in het klantenbestand in je ERP. Nieuwe producten in je ERP? Deze worden automatisch mee opgenomen in het productgamma. 

3. Actuele productgegevens

Wanneer je een product aanpast in jouw ERP zullen deze wijzigingen automatisch in je webshop worden doorgevoerd. Is een product (tijdelijk) niet meer voorradig? Je webshop weet het en meldt dit aan je klanten. Hierdoor bezorg je online steeds correcte & up-to-date informatie aan je klanten, zonder er zelf ook maar iets voor te moeten doen. Een win-win situatie voor beide partijen dus.

4. Real-time orderdata

Er is niets zo vervelend dan een onbekende status van je bestelling waar je vol ongeduld op zit te wachten. In het ERP is deze informatie altijd netjes & correct ingevuld, maar in de webshop ontbreekt dit vaak nog. Met een koppeling tussen beide systemen worden alle status updates automatisch doorgestuurd naar je webshop, met een weergave in een afgeschermd klantenportaal. Automatische status updates met een eventuele trackingcode via e-mail of zelfs SMS? Perfect mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Geschreven door

Tim Aertsen

Tim Aertsen
Backend Developer
tim@innomedio.be
+32 (0)3 321 72 58

Wil je meer info over koppelen met ERP systemen?

Wij maken met plezier vrijblijvend een afspraak om kennis te maken. Zo kunnen we luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er liep iets iets mis. Probeer Opnieuw. Kijk zeker na of alle verplichte velden zijn ingevuld.